«

Mål och tävlingar 2016

Vi börjar med 2015

2015 så hade jag inga direkta mål med träningen i alla fall inte i mål som någon viss placering eller att klara en specifik tid i en specifik tävling. Jag bestämde mig ganska tidigt i 2015 att 2015 skulle få bli ett sådant år. Jag visste att ett jobbyte var på gång tidigt under 2015 samtidigt som jag hoppade på en utbildning till personlig tränare. Utbildning visade sig vara ganska omfattande, i alla fall mer omfattande en andra utbildningar då vi läste ca 450 timmar varav 200 timmar med lärare på helgerna och resten själv på distans. Utbildning pågick från mars till oktober och absolut  inget jag ångrar. Mer om mina PT tjänster kommer i ett senare inlägg och en egen del på sajten kommer också för den som är intresserad.

Cykelvasan 2015

Cykelvasan 2015 med tiden 3:31

Med detta sagt så blev träningen under 2015 lite som den blev, jag tränade så mycket jag kunde och mest det som var kul och trevligt. Många pass blev transportpass mellan jobb och hemmet med ryggsäck och löparskor. Ingen träning man direkt utvecklas av utan mer slits av.
En del tävlingar blev det ändå, som Vansbro triathlon, Stockholm Swimrun och CykelVasan. Får väl skriva lite mer utförliga rapporter om dessa senare :) Känner att det är mycket att ta igen nu på bloggen. Ingen av dessa tävlingar gjordes någon väldig specifik träning eller uppladdning, utan bara körde för att det var kul, och det var det dom gånger det gick ok, men oftast spändes bågen lite för hårt och kroppen hängde inte med vad huvudet ville. För lite hård träning över tid helt enkelt. Mest mellanmjölks träning. Detta skall det nu bli ändring på under 2016. Dock gick Stockholm Swimrun bra med en 11:e plats av 330 lag totalt. Ett lopp jag skall skriva mer om.

Sthlm Swimrun där vi tog en fin 11:e plats

Sthlm Swimrun där vi tog en 11:e plats

2016 års utmaningar

Under 2016 och redan nu under hösten 2015 kommer jag träna hårdare och smartare än någonsin med målet att prestera under 2 tävlingar främst, Det blir Ironman 70.30 Jönköping 10:e juli och Ironman Kalmar 20:e augusti. Den största förändring jag gjort nu för att kunna prestera bättre är att jag har tagit hjälp av en Coach. Varje vecka får jag pass utformade för mig och mina mål. Just nu pågår basträningen. Jag styrketränar specifikt för att bli starkare och snabbare, simmar mer och bättre än någonsin och jag har börjat köra wattstyrd cykelträning. Allt är nu lite mer på allvar och på den nivån jag vill träna på. Exakt vad målet är kommer jag nog nämna närmare tävlingarna :) Men nu skall det tränas fokuserat och rätt. Skall också försöka köra lite triathlon på olympisk distans.
Började träna med coach och fokuserat sedan september och har redan gjort framsteg så jag känner på mig att 2016 kommer bli ett riktigt roligt år!

Vansbro Triathlon

Vansbro Triathlon 2015

Om författaren

Johnny Toldnes