«

»

Vätternrundan 2013

Vättern 2013 blev en blåsig historia!

Jag cyklade i år med ett gäng brandmän från Nacka och vi var ca 10 st som skulle cykla ihop och målet var att komma under 9 timmar. Varav två av dessa cyklade förra året på 7.43 så starka draghästar fanns det i gänget. Planen var att snitta runt 35km/h ned till Jönköping för att ha lite tid till godo att glida in under 9 timmar.

Det fanns dock ett problem, ett stort jävla problem! Vinden! Vinden hade vi inte räknat med, den var hård och emot oss! Så planen om 35km/h i snitt ned till Jönköping sket sig, och vi lyckades knappt hålla ett snitt på 31km/h. Vi tappade ett par gubbar i den hårda vinden som tyckte det var lite för tufft, och vi som höll ihop insåg 9 timmar började leva igen!

Men en sak tänkte vi inte på! Man blir trött av att cykla 30 mil, man blir faktiskt trött av att cykla 25 mil också, så det sista 5 milen så tappade vi lite igen så vi bommade 9 timmars målet med 11 minuter. Sluttid 9:11 är en riktig skit tid faktiskt, om jag cyklar nästa år skall jag under 8 timmar bara för att straffa mig själv!

Träningen går riktigt bra annars, och formen börjar ta form!

 

Vatternrundan

Jag (tv) och en snabb brandman och god vän – Ola Steffen (th)

 

 

Om författaren

Johnny Toldnes