«

»

Vansbrosimningen 2013

För exakt en vecka sedan så gjorde jag Vansbrosimningen, för tredje året på rad, och utvecklingen går framåt!

Tidigare år så har jag alltid simmat bröstsim under Vansbrosimningen, men i år var det crawl som gällde. Eftersom jag har gjort en större satsning i år med Ironman Kalmar i sikte så var det naturligt att börja simma på riktigt nu. Detta blev ett lite test att se om jag klarade att simma crawl i 3000m på tävling utan att drunkna.

Jag hade i år även ny våtdräkt från 2xu och riktigt bra simglassögon från Zoggs. Jag använde under Vansbrosimningen mina Zoggs Predator Flex Reactor som är mina favoriter. Så mina förutsättningar var bra.

Vansbrosimningen som är 3000 meter var kall i år, det var endast 16,3 grader i vattnet, men med hel våtdräkt så var det inga problem. Jag har tidigare haft lite problem med att jag blir snurrig och sjösjuk efter långa simturer i öppet vatten. Hittade en artikel om det och tydligen så är det på grund av att man får vatten i öronen, och desto kallare vatten desto mer snurrig blir man. Så jag skaffade ett par öronproppar så jag inte skulle få något vatten i öronen, och det fungerade kanon. Oftast när jag kommer ur vattnet så kan jag knappt gå och det känns som jag har simmat i öl och råkat dricka några liter. Nu dock stadig som tåget när jag kom upp ur vattnet.

Själva tävlingen gick bra, jag gick ut ganska lugnt och försökte komma in ett bra tempo som kändes bekvämt. Det är många simmare som trängs och kallt i vattnet så det tog säkert 300m innan jag började komma in i tävlingen och känna mig bekväm. Tyvärr kände jag ganska tidigt att jag fick lite ont i vänster axeln så hade inte riktigt rätt tryck i vänster armen. Efter ett tag kände jag inget längre utan hade bara lite dåligt tryck.
Upp dom sista 850m så går man motströms och då blev det också ganska trångt och fick mig några smällar, varav en gav mig en härlig fläskläpp. Det här var bra träning inför Ironman då det också kommer bli riktigt trångt.

Jag gick i mål på tiden 52.42 vilket gav en placeringen på 817 av 5200 herrar. Jag är nöjd med det, nästa år siktar jag på att komma under 50 minuter. År 2011 simmade jag på 1.03 och 2012 simmade jag på tiden 57 minuter så jag hoppas att utvecklingen fortsätter i samma takt!

Nu är nästa tävling IRONMAN Kalmar den 17 augusti. Formen är på gång och nu gäller det bara att få ihop dom sista bra passen och försöka vara i topp den 17 augusti!

rosa-mössa

Rosa mössa i år igen. Kämpa!

vansbrosimningen-2013

Jag är högst upp i bild.

Vansbrosimningen-action

Högst upp i bild. spurtar!

vansbrosimningen-målgång

Målgång!

johnny-toldnes-vansbrosimningen

Trött efter målgång

johnny-toldnes-vansbro-2013

Med medaljen!

 

Om författaren

Johnny Toldnes