«

»

Springtime 2013

Springtime 2013 avklarat och nytt PB!

Nu är Springtime 2013 avklarat och det resulterade i ett nytt PB på 10km trots kuperad bana och mycket folk i vägen. Jag sprang detta lopp för Oatly AB som är en kund där jag jobbar. Jobbar med Digital marknadsföring som projektledare för den som undrar. Oatly AB är ett aktivt företag som gillar att hålla igång, så det var superkul att vi blev inbjudna att springa Springtime i Helsingborg med dom.

Detta betydde att vi startade i startgruppen för företag, startgrupp 8. Så att det skulle bli trångt var det inget tvivel om. Jag hade också hört rykten om en kuperad bana, men tävlingen gick ju i Helsingborg i Skåne så jag tvivlade starkt på att det skulle lyckas hitta några allt för branta och långa backar. Jag hade fel…

Jag stod längst fram i starten och målet var att komma så nära 40 min och kanske om jag hade en bra dag ta mig under 40 min. Starten gick och som vanligt så gick det i ett ruskigt snabbt tempo första hundra metrarna. Jag slog av för att inte bli totalt stum. Skulle ju ändå avverka 10km. Rullade på i ca 3:50 tempo första 2km. Sen kom den, backen! En lång snirklig backe som kanske var ca 1 km lång. Jag minns det så i alla fall. Bara att slå av på tempot lite för att sedan öka på toppen för att hämta in förlorad tid. När det var ca 3km kvar så kom det en till tuff backe så tempot blev lite förstört.

Ett annat problem förutom backarna var att när det var 2 – 3km kvar så började jag komma ifatt tidigare startgrupper och loppet gick inne i Helsingborg så det blev trångt och slalom deluxe genom stan, och tempot blev ryckigt. Kämpade på sista biten och kom in på tiden 41.13 som ändå är nytt PB. Så formen börjar komma, jag tror jag kan ha en sub 40 på 10km inom kort!

Placerade mig med den tiden på 107:e plats av totalt ca 3900 löpare så det känns ändå okej. 10km är ju inte den distansen som jag skall vara snabb på, speciellt inte nu när jag tränar ganska mycket och hårt och är hyffsat trött och sliten i benen.

Min kollega Per som följt mitt träningsprogram kämpade också på riktigt bra, och kom in på 65min och genomförde sitt första lopp och jag tror han fick blodad tand.

Nästa tävling blir Göteborgsvarvet 18 maj, och tränar vidare fram till dess. Jag har även kommit igång bra med cykeln och fått några mil i benen. Kommer mer om det snart!

Team Oatly

 

Om författaren

Johnny Toldnes