«

»

Premiärmilen-nästa!

Premiärmilen

Nästa tävling är Premiärmilen som går av stapeln den 24 mars ute på djurgården i Stockholm. Banan sägs vara snabb så jag hoppas på en bra tid och på att det är bra väder under årets premiärmilen. Detta blir första gången jag springer Premiärmilen men många springer tydligen loppet för att testa formen inför säsongen.

Anledningen till att jag skall springa just premiärmilen är för att jag behöver en tävling på minst 10km för att kunna seeda mig till Göteborgsvarvet som går 18 maj. Sista dagen för att seeda sig är just 24 mars när premiärmilen går så det är ett perfekt seedningslopp. Jag har ju Lidingöloppet som merit från förra året men eftersom det är ett terränglopp så gills inte det. Sprang även Midnattsloppet, dock inte i mitt egna namn så det funkade inte heller. Så Premiärmilen är mitt sista hopp till en lite bättre startgrupp den 18 maj.

Tyvärr så har jag inte kunnat träna på hela veckan då jag har haft en riktigt elak förkylning, som jag hoppas släpper snart så jag hinner få några pass innan Premiärmilen. Hann bara med ett pass efter Vasaloppet, ett långt och skönt 20km löppass i solen. Vart lite för taggad kanske och körde i lite för högt tempo som gjorde att jag blev sjuk, men man blir iofs inte sjuk av att träna. Så hade nog blivit sjuk i vilket fall. Trist är det i alla fall. Så håll tummarna för att jag blir frisk nu och kan göra en bra tid på Premiärmilen nästa helg!

premiärmilen

Om författaren

Johnny Toldnes