«

»

New York Marathon 2013

Ja det är nu officiellt och allt är bokat, den 3:e november springer jag New York Marathon!

En dröm som jag länge trodde inte skulle bli sann på bra länge kommer nu att bli verklighet. Jag fick genom en kompis ett erbjudande om en restplats på New York Marathon för ungerfär 3 veckor sedan. Jag funderade i ca 3 minuter innan jag bestämde mig för att springa. Fort som bara den skickade vi in all nödvändig dokumentation, bokade flyg och hotell. Jag tar med mig flickvännen självklart som kommer springa mest i butiker och sedan agera hejarklack på söndagen. Vi åker till New York den 31/10 alltså på torsdagen och själva New York Marathon är på söndagen. Så förhoppningsvis är den berömda jetlaggen borta och jag kan springa ett hyffsat marathon.

Har lagt om träningen något och har fokuserat mer på löpningen sedan jag fick veta att jag skulle få springa New York Marathon. Försökt få till några bra distanspass, men har lagt störst vikt på kvalitépass. Distans har jag sprungit hela sommaren och nu är det dags att få lite fart. Hårda 800 meters intervaller och snabba 2000 meter har det blivit en hel del.

Jag kommer springa Hässelbyloppet den 13 oktober som ett litet formtest inför New York Marathon. Hässelbyloppet är 10km och platt som en pannkaka, så en okej 10km tid borde jag få till. Är i London hela denna veckan på jobb så träningen blir lite lidande, men borde få till några pass på Londons gator.

Mitt mål på New York Marathon är att få en fin upplevelse i första hand och tiden kommer bero lite på vilken startgrupp jag hamnar i. Det kommer vara 48 000 startande så det kan helt klart bli trångt. Jag sprang i våras Stockholm Marathon på 3:25 så en tid under 3:15 vore kul om det går.

Här kan du läsa min Racerapport från New York Marathon 2013

 

 

 

Om författaren

Johnny Toldnes