«

»

Ironman kalmar – 3 veckor kvar!

Nu är det bara 3 veckor kvar till Ironman Kalmar och jag tror det känns bra.

För att vara lite mer exakt lördag den 17:e augusti så går Ironman Kalmar av stapeln, och det är mitt stora mål i år. Jag började träna specifikt för Ironman i oktober/november 2012 så ca 10 månaders förberedelse. Det var ändå svårt i vintras att träna specifikt för något som kändes ganska långt borta. Jag åkte även Vasaloppet och lite andra skidtävlingar så det blev mycket skidåkning. Jag tror inte det var så dumt upplägg då skidåkning ger mycket rygg och bålstyrka. Så grundträningen blev
ändå okej, tränade även mycket löpning och simmade en del. Det som tyvärr uteblev var cykelträningen. Jag äger ingen trainer så att sitta på gymmet och trampa på motionscykel är nog det mest ångest framkallande träning jag vet.

Jag kom dock igång fint på våren med cykelträningen, men nästa vinter skall jag helt klart köpa en trainer så jag kan sitta och trampa framför tv:n på söndagarna. Lite förkylningar och influensor förstörde mycket av träningen i februari/mars men kom igång ordentligt med den träningsmängden jag behövde i april/maj då jag låg på runt 30 timmar per månad. I juni ökade jag till 40 timmar och nu i juli är jag uppe i 50 timmar. Det är svårt att få ihop mer träning när man jobbar heltid och jag vågade inte gå på med hårdare träning och eventuellt bli skadad då jag inte riktigt är 100% grundtränad än. Nästa år kan jag nog börja ta åt mig mer träning.

Jag är väldigt nöjd med träningen i juni och juli. Tävlat en del med ok fart, och fått träna skadefritt och sjudomsfri (ta i trä).
Så nu när det är 3 veckor kvar så känner jag mig i fin fin form. Lite trött efter 50 timmars träning i juli men det är precis så jag vill känna mig. Nu lättar jag upp träningen lite med mer vilodagar, och lite lättare träningspass. Jag skall ändå försöka få in några distanspass till och några bra intervallpass för att få upp lite speed i benen.

Min målsätning i Ironman Kalmar är i första hand att klara av det, att genomföra tävlingen starkt och bli en Ironman. Sen så har jag självklart lite olika tankar om vad jag vill göra för tider på det olika momenten och en totaltid jag vill klara av, men jag vill inte avslöja för mycket.

Läs min rapport här från Ironman Kalmar 2013

löpning-ironman

Zoggs

Om författaren

Johnny Toldnes