«

»

Inför Ironman och rapport Amfibimannen14

Hej!

Den 25:e juli genomförde jag tillsammans med Simon Borg Amfibiemannen. En så kallad ”Swimrun” tävling i Roslagen med 22km löpning och 5,4km simning. Ett helt fantastiskt lopp med massa fina miljöer att simma och springa i. Detta var debut i Swimrun både för mig och Simon så vi ville bara ha ett jämnt tempo och komma i mål hela och ”rena”?

Veckan innan hade jag varit på mitt landställe uppe i Hälsingland och tränat, och det blev lite mycket löpning så jag åkte på en inflammation i en sena i fotleden. Jag vilade hela veckan innan loppet och smärtan försvann och jag tänkte nu är det bara att kötta!!! Efter 2km löpning så kom smärtan tillbaka, och jag haltade det resterande 20km av löpningen. Vi kom in på 31:a plats trots detta av 190 lag så helt ok debut ändå!

Inte helt optimalt inför Kalmar.Dagen efter var jag helt förstörd i foten och kunde inte gå alls. Åkte till Access Rehab för lite behandling. Dom skakade mest på huvudet när jag sa att jag skulle köra Ironman om 2 veckor. Åkte sen till vårdcentralen och träffade en mycket trevlig doktor, som hjälpte mig med en behandling för att påskynda läkningen. Fotleden var stel som en pinne och massa slaggprodukter hade samlats i leden. Jag fick en Heparin-behandling intravenöst 3 dagar i rad för att lösa upp skiten i skitfoten!

bild (7)

Det känns nu bättre och igår sprang jag faktiskt 2,5km utan smärta, men om det håller gör en Ironman mara på lördag det återstår att se. Jag har kunnat cykla och simma nästan som vanligt så där bör det inte vara några problem. Så skulle jag bryta på löpningen så vet ni varför.

Målet på lördag är i första hand att ta mig runt, i andra hand slå förra årets tid på 12:10 och i tredje hand om allt håller försöka gå under 11 timmar.

bild (6)

 

Om författaren

Johnny Toldnes