«

»

Harsa Ski Marathon 2015

Harsa Ski Marathon blev årets första tävling och tredje passet på skidor sedan jag åkte Vasaloppet 2013.  Jag var uppe i i Harsa helgen innan loppet för att åka på den värsta träningsvärken samt testa att skidor och stavar var intakta. Men det var dom inte, och ena skidan flög av bindningen i första uppförsbacken. Så jag fick hyra ett par skidor som hade fäste som en Formel 1 bil och glid som ett en fotfil! Fick ändå ihop 40km och Harsa Ski Marathon är 43km så det kändes bra!

Det var inte meningen att åka Harsa Ski Marathon, men då vi ändå skulle åka upp ett gäng och träna och tävlingen gick på lördagen så tyckte jag att det alltid är kul med en tävling. Nu råkade det vara typ snöstorm på tävlingsdagen och jag värmde upp med 30 hårda kilometer dagen innan så förutsättningarna var inte dom bästa. Spåren blåste igen direkt uppe på myrarna och bitvis fick man pulsa i 30cm nysnö. Inte optimalt för en bra tid. Jag åkte Harsa Ski Marathon 2013 på 2.44 som också var ett blåsigt år, men inte som detta. Kul ändå att få tävla lite, och bli riktigt trött så snoret sprutar. Jag kom 125:a av 279 startande. Jaja, mot nya äventyr!

Harsa ski marathon 2015 Harsa Ski Marathon

Om författaren

Johnny Toldnes