«

»

Harsa Ski Marathon 2013

Harsa Ski Marathon 2013

Harsa ski marathon är avklarat!
Tävlingen var 43km lång och gick i 2 varv, loppet är seedningsgrundande för vasaloppet. Mitt mål var att åka på runt 2:45 tim. Vi hade kollat SMHI kvällen innan som sa att det skulle vara runt -10 och ingen nederbörd.  SMHI är ju inte kända för att ha rätt och det hade dom inte denna gång heller. Tempen låg runt -6 och det snöade och blåste riktigt mycket. Så fästet var kasst men glidet helt ok. Blåsten var riktig tung ute på myrarna där man verkligen fick krypa ihop och bita i.

Känslan i kroppen var riktigt bra hela loppet och jag kunde till och med öka tempot sista milen som jag nästan aldrig kan då jag oftast bränner mig tidigt i lopp. Formen kanske börjar komma, vem vet.
Förra året åkte jag Harsa Ski Marathon på tiden 3:28 och nu i år kom jag in på tiden 2:44 och 87:e plats av 259 åkare som kom i mål i tävlingsklassen. Nöjd då jag är ganska kass på längdskidor, men börjar få till det.

På onsdag blir det officiellt i vilken startgrupp som min tid kommer att platsa i Vasaloppet. Jag hoppas på startgrupp 5, men det kan lika gärna bli startgrupp 6. Har jag tur blir det startgrupp 4. Aja får vänta till onsdag.

Harsa-ski-marathon-2013

 

Om författaren

Johnny Toldnes