«

»

Göteborgsvarvet 2013

Göteborgsvarvet avklarat i tropisk hetta!

Värme, hetta och sol är det jag kommer minnas från årets Göteborgsvarv, 30 grader i skuggan och nästan 100% luftfuktighet. Mitt första Göteborgsvarv skulle bli ett av tidernas tuffaste Göteborgsvarv.

Mitt mål var att springa under 1 timme och 30 minuter men när värmen kom så skulle den måltiden bli tuff. Speciellt med tanke på att jag allmänt inte är van vid att knappt vara ute i 30 grader, och nu skulle det springas halvmara i 4:20 tempo i den värmen. Jag försökte ladda dagen innan med speciell anti torka ut dryck, även på morgonen försökte jag fylla på med mycket vätska, men inte för mycket. Kroppen kan ändå inte ta upp hur mycket som helst, så onödigt att ha 4 liter vatten i magen som skvalpar runt i 21km.

Första milen rullade på enligt planen på ca 43 min trots att det kändes som hjärnan kokade bitvis. Som tur var det många duschar utplacerade efter banan som kylde ned bra och känslan var obeskrivligt skön varje gång man fick springa igenom en kalldusch. fram till 15km rullade också på enligt plan på ca 1:06. Sedan vid 17km, typ vid avenyn så började magen säga ifrån. Kändes som en kniv i sidan, antagligen hade jag druckit för mycket både innan och under loppet. Så från 17-20km gick riktigt långsamt, och jag tappade oceaner av tid. Jag släpade mig fram som en ostbåge men med hopp om att det skulle släppa. Det släppte lite vid sista kilometern och jag kunde göra en lite fin spurt in i mål.

Tiden blev 1.35.21 och placerade jag mig på 1034 plats av ca 45 000 som gick i mål. Känslan var bra under nästan hela loppet, och jag känner att det finns bättre tider att plocka ut ur kroppen.

Nu blir det 2 veckors träning som vanligt med cykel, löpning och simning fram tills 1 juni då blir det dubbla distansen och Stockholm maraton!
Inväntar även en ny våtdräkt så jag är riktigt sugen på att komma ut och simma lite sjö nu!

johnny-toldnes-gbg-innan

Göteborgsvarvet

Om författaren

Johnny Toldnes