«

»

Bessemerloppet 2013 – TUNGT

Bessemerloppet 2013

Bessemerloppet är nu avklarat och det gick tungt, fy fan va tungt!

bessemerloppet

Jag stod bra till i starten och ville gå ut hårt för att se hur länge orken räckte och om tiden skulle
räcka till startgrupp 3 så var jag tvungen att köra hårt, men redan efter 20 km av 52km så var jag riktigt trött. Jag vet inte om det är tidigare sjukdom som spökar, eller om jag har kvar nått skit i kroppen som gjorde att det tog slut så fort. Eller så gick jag helt enkelt ut för hårt.
Det var nollgradigt men ändå inga räls till spår, utan mer som att åka i kramsnö. Fästet var obefintligt så det blev till att staka sig runt.
Loppet gick i 3 varv och när jag skulle ut på sista varvet så tog jag mig en lite funderare om jag skulle bryta eller inte. Jag har aldrig brutit något lopp och det är inget jag har tänkt att börja med heller. Så jag bet ihop och sista varvet gick mest ut på att försöka ta sig runt med lite kramp både här och där. Usch, dålig känsla i kroppen, men tog mig i mål på 3:28 tillslut. Nut är bara att träna vidare det sista två veckorna fram till Vasaloppet och hoppas på att jag har en bättre dag då.

Annars så var Bessemerloppet väldigt fint ordnat av Högbo if med stort startfält, över 800 startande och många elite åkare på plats och favoriten Daniel Tynell tog hem segern stort precis som förra året.

 

bessemerloppet starten

bessemerloppet

Om författaren

Johnny Toldnes