«

»

4 dagar till Vasaloppet

Nu är det bara 4 dagar kvar till Vasaloppet!

Efter söndagens sista skidpass på Ågesta Golfbana så blir det lättare träningen med inriktning på intervaller och fart. Att köra långa pass sista veckan sliter mest ut kroppen så det gäller att köra korta men snabba pass. Min vecka kommer se ut som följande fram till Vasaloppet

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning, 10 min uppvärm. Sedan 5 x 3 min snabbt med 6 min lugn jogg mellan varje intervall.
Onsdag: 20 lugn löpning på löpband, 30 min stakmaskin i lugnt tempo med några tempoökningar.
Torsdag: Vila
Fredag: 20 lugn löpning på löpband, 30 min stakmaskin i lugnt tempo med några tempoökningar.
Lördag: Köra bil till Sälen/Vila
Söndag: Vasaloppet

Vasaloppet 2012 – ta sig runt. vs Vasaloppet 2013 – medaljtid

Vasaloppet 2012 så hade jag inte alls samma träningsmängd innan Vasaloppet. Det var också första året på skidor så tiden blev då 7:13. En tid jag var nöjd med. I år är målet att lyckas åka på medaljtid som betyder att man kommer in på en tid som är 50% långsammare än vinnaren. Alltså åker vinnaren in på 4 timmar så måste jag åka in på en tid snabbare än 6 timmar. Nu kommer säkert eliten åka på runt 3:40

så det betyder att jag måste nog åka på 5:45 för att klara medalj, vilket kommer bli MYCKET TUFFT, men jag skall göra mitt bästa.

Här är en liten film från Vasalopps träning 2011:

Om författaren

Johnny Toldnes